Marci apró örömei

 2014.05.16. 20:37

Marci, hacsak nem alszik mindenhez röfög, nyög, nyöszörög, hüppög, néha nagyokat nyel, vagy épp csukláshoz hasonló hangokat ad ki.  Amikor takarítottam a ,,szobáját", nem tetszett neki, hogy azonosítatlan idegen tárgy hatolt be a területére, és mély hangon morogva megtámadta a porszívót.  Azért nem mindig ilyen bátor! Az első hét után kiengedtük az udvarra, amit nagyon élvezett, minden kis gazat körbeszaglászva fedezte fel az új területet, aztán nagyokat sprintelt fel-alá, egészen addig, míg fel nem támadt a szél. Ettől úgy megijedt, hogy egyből visszafutott a házba. A másik mumus odakint a fű. Nagy kihívás volt számára az első lépés a befüvesített területen.Lehet, csak azért mert nedves volt, de alig tudtuk rácsalogatni.

 

Azóta , ha csak lehetőség van rá kiengedjük játszani, ezt nagyon élvezi.

 

Amit még szeret, ha simogatjuk (persze, csak ha kedve van hozzá), illetve vakargatjuk, főként a hasát. Könnyű észrevenni,mikor járunk a kedvében. Egyrészt,ha nagyon tetszik neki a kényeztetés feláll a tarkóján a szőre, másrészt, elég hamar, eldől az egyik oldalára,mint egy zsák. Ilyenkor néha jó hangosan koppan a feje is, de ez nem zavarja. Vettünk neki egy kis kefét. Na, az az igazi, ha ezzel vakargatjuk a malac-pocakot! Ennél nagyobb élvezetet már csak az evés okoz neki, hiszen egy malacnál a hasa körül forog a világ. Hihetetlen mohón tudja rávetni magát a kajájára. Naponta kétszer kap enni, mivel betöltötte már a 12 hetet, hétfőtől felnőtt malac tápot, árpával keverve, kicsit felvizezve.  Napközben zöldségeket,és jutalom falatként almát adunk neki. A salátalevelet, répát, zellert, nem nagyon szereti, a káposztát, megeszi, imádja a spenótot és a zokni szöszt:)  Korábban úgy olvastam, hogy a mazsolát is szeretik, de ez Marcinál nem vált be, bár lehet még később megkedveli. Először az almát se tudta, hogyan kell enni, mert a tápot csak nyalni és nyelni kell, így a rágás teljesen új volt számára, de elég hamar rájött, és azóta  nem hagy ki alkalmat, ha nasizhat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalac.blog.hu/api/trackback/id/tr186169494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2014.05.16. 20:50:22

Milyen kis "gyogyi" :). Ha lesz lehetosegem beszerzek egyet.
süti beállítások módosítása