Szuri

 2015.02.07. 05:55

Marci szeptemberben lett beoltva, Dömét pedig decemberben szintén oltva és féregtelenítve hoztuk haza, így igen csak meglepődtem, mikor Marci mindkét hátsó lábán kiütéseket találtam. Elég ijesztően néztek ki, két kopasz terület bíbor színű sebekkel, ráadásul nagyon viszkethetett is, mert állandóan dörzsölte magát.

img_1378.jpg

Kellően megijedtünk, és a tenyésztőktől kértünk tanácsot. Egyikőjük szerint csak kidörzsölte, másikuk viszont azt mondta, hogy bár szokatlan helyen jött ki, valószínű, hogy rühfertőzés. Ezt egy atka okozza, ami a bőrben járatokat fúr, és a hámsejtekkel táplálkozik. Felajánlotta, hogy postán elküldi az oltóanyagot, és azt tanácsolta, addig is míg ideér kenegessük vazelinnal a sebeket, fertőtlenítsünk mindent, amivel érintkezett, és figyeljük Dömét is, mert eléggé fertőző. Úgyhogy volt nagy mosás, fertőtlenítés, és Marci sebeit vazelinnal kenem még most is, naponta kétszer, és az egész testét átdörzsöltem olívaolajjal, aminek Döme örült a legjobban, mert utána le tudta nyalogatni róla. Marci nagyon élvezi az extra figyelmet és a wellnes szolgáltatást:) Dömén semmit sem láttunk, de a biztonság kedvéért ő is kapott egy olívás kezelést. Közben a tenyésztő is megnézte a malacait, és ő is talált sebeket rajtuk. Aztán megérkezett az injekció, és vele együtt az üzenet, hogy időközben az állatorvossal kiderítették, hogy lejárt a szérum:( Ennek az Ivomeltin nevű injekciónak négy hónap a hatóideje...ha még nem járt le...., de úgy néz ki, hogy azért is betegedhettek meg a malacok, mert az utolsó oltáskor már nem volt érvényes az oltószer. Úgyhogy futottunk még egy kört, de megkaptuk a friss injekciókat, és beoltottuk mindkettőt.

Reméljük hamar lesz majd látható eredménye! Az viszont még mindig rejtély, hogy nálunk hogy kaphatta el Marci, anélkül, hogy Döme is megbetegedett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalac.blog.hu/api/trackback/id/tr437142093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása