Marci fajtáját tekintve törpemalac. Három éves koráig tart a növekedése, és felnőttként kb. akkora lesz, mint egy közepes termetű kutya, súlya nagyjából 30 kg kg körül várható*. Születési helyén több különböző korú törpemalac él, őket a szülőkkel együtt többször is megnéztük, hogy reális képet kapjunk arról, mekkora lesz majd Marci, ha teljesen kifejlődik. A mama a szüléskor még csak 1,5 éves volt, tehát még bőven nőni fog, a papa viszont már betöltötte a hármat, így az ő méretei lehetnek mérvadóak. Marci egyébként hasonlít is rá:). Számunkra a malac mérete mellett a természete is fontos volt. Az anyamalac még a kicsik mellett is barátságos volt, a két fiú közül Marci volt a kevésbé domináns,és ő volt a legszebb kismalac, így nem volt kérdés ki jön velünk haza!

*Update 2017. január Marci lassan betölti a harmadik évét. Súlya jelenleg 50 kg, és még növekszik egy-két évig, szerintem simán lesz 60-70 kg a végleges súlya. A legédesebb malac a világon. Imádjuk ( akárhány kg is lesz). Az elmúlt közel három évben rengeteget tanultunk róla, Döméről és általában a malacokról is. Mindez végigkövethető a blogon, amit leginkább saját magunknak írok, de ezt a bejegyzést jó néhányan elolvasták, és szeretném, ha a leendő malacos gazdik, vagy akik csak érdeklődnek ezek iránt a csodálatos állatok iránt, a megfelelő információhoz jussanak. Marci érkezése előtt mi is tájékozódtunk, de amint a bejegyzés is mutatja, nem sikerült tökéletesen a felkészülés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalac.blog.hu/api/trackback/id/tr726481103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása